Nyomtató-kellékanyagok

A nyomtató-kellékanyagok a nyomtatók optimális működéséhez és a kiváló minőségű nyomatok előállításához szükséges fogyóanyagok és tartozékok. Ezeket a kellékanyagokat úgy tervezték, hogy kompatibilisek legyenek az adott nyomtatómodellekkel, és különböző formákban kaphatók. Íme néhány gyakori nyomtató-kellékanyag:

Tintapatronok

A tintasugaras nyomtatókhoz tintapatronok szükségesek a nyomatok előállításához. Ezek a patronok folyékony tintát tartalmaznak különböző színű (cián, magenta, sárga és fekete) vagy kombinált színű patronokban. Amikor a tinta kifogy, a patront ki kell cserélni vagy újra kell tölteni.

Nyomtatófejek

Egyes tintasugaras nyomtatók cserélhető nyomtatófejekkel rendelkeznek. A nyomtatófej az az alkatrész, amely a patronból a tintát a papírra juttatja. Idővel a nyomtatófejek eltömődhetnek vagy elhasználódhatnak, és a nyomtatási minőség fenntartása érdekében ki kell őket cserélni.

Karbantartó készletek

A karbantartó készletek a nyomtatók tisztításához, karbantartásához és élettartamának meghosszabbításához szükséges különböző alkatrészeket tartalmaznak. Gyakran tartalmaznak olyan elemeket, mint a tisztítóanyagok, görgők, szíjak és olvasztóegységek.

Papír

Bár nem kizárólag a nyomtatókhoz tartozik, a papír a nyomtatások előállításához nélkülözhetetlen kellék. Különböző típusú papírok állnak rendelkezésre, beleértve a szabványos nyomtatópapírt, a fotópapírt, a fényes papírt és a speciális papírokat, például a kartonpapírt vagy a címkéket.

Speciális nyomtatási kellékek

Egyes nyomtatók speciális nyomtatási feladatokhoz speciális kellékeket igényelhetnek. A 3D nyomtatók például filament tekercseket használnak, amelyek a nyomtatóba táplált műanyag anyagok, amelyekkel háromdimenziós tárgyakat lehet létrehozni. A nagy formátumú nyomtatókhoz széles formátumú papírtekercsekre lehet szükség a poszterek vagy tervrajzok nyomtatásához.