A taxizás és az ételfutárkodás mindig is nagyon népszerű munkák voltak. Mindkettőre igény van, és mindig is keresték a jó sofőröket: de azt talán nehéz lehet elsőre eldönteni, hogy mégis melyik lenne a jobb opció, ha megélhetés után nézünk. Lássuk a szempontokat!
Munkabeosztás
Munkabeosztás tekintetében mindkettő olyan, mint amit a vendéglátóipari szektorban is tapasztalni lehet. Általában hétvégén kell dolgozni, és nem mindegy az sem, hogy mikor: ugyanis este és délután vannak a műszakok az esetek nagy részében.
Ilyen tekintetben igazából minkét szakma ugyanolyan.
A kocsi állapota
A kocsi állapota általában rosszabb szokott lenni futároknál. Ennek az az oka, hogy a futárok az esetek nagy részében ételeket szállítanak, tehát, egy idő után kajaszagú lesz a kocsi, emiatt rendes utazásra nem feltétlenül lesz alkalmas.
Illetve, egy ételfutárnak általában többet is kell vezetnie, taxisként akár az is előfordul, hogy fél órát áll az ember egyhelyben.
A fizetés
Fizetés tekintetében nagyjából ugyanaz a megállapítás tehető: hogy azok az emberek, akik jó fizetést kapnak, általában keményen meg is dolgoznak érte. Nagyjából ugyanannyit lehet keresni futárként és taxisként is: nettó 250-300.000 Ft körüli összeget havonta. Ez persze a szezonalitástól is nagyban függhet, valamint a turisták számától.
Felelősség
A taxizás nagyobb felelősség, hiszen ott utasokat, embereket kell szállítani. Ez azért kiemelkedően fontos kérdés, mert humánbiológiai kár is keletkezhet, ha valaki nem megfelelő hozzáállással végzi a munkáját, vagy nem kellő odafigyeléssel.