Mit éri meg jobban csinálni? Taxizni vagy ételfutárként dolgozni?

A taxizás és az ételfutárkodás mindig is nagyon népszerű munkák voltak. Mindkettőre igény van, és mindig is keresték a jó sofőröket: de azt talán nehéz lehet elsőre eldönteni, hogy mégis melyik lenne a jobb opció, ha megélhetés után nézünk. Lássuk a szempontokat!

Munkabeosztás

Munkabeosztás tekintetében mindkettő olyan, mint amit a vendéglátóipari szektorban is tapasztalni lehet. Általában hétvégén kell dolgozni, és nem mindegy az sem, hogy mikor: ugyanis este és délután vannak a műszakok az esetek nagy részében.

Ilyen tekintetben igazából minkét szakma ugyanolyan.

A kocsi állapota

A kocsi állapota általában rosszabb szokott lenni futároknál. Ennek az az oka, hogy a futárok az esetek nagy részében ételeket szállítanak, tehát, egy idő után kajaszagú lesz a kocsi, emiatt rendes utazásra nem feltétlenül lesz alkalmas.

Illetve, egy ételfutárnak általában többet is kell vezetnie, taxisként akár az is előfordul, hogy fél órát áll az ember egyhelyben.

A fizetés

Fizetés tekintetében nagyjából ugyanaz a megállapítás tehető: hogy azok az emberek, akik jó fizetést kapnak, általában keményen meg is dolgoznak érte. Nagyjából ugyanannyit lehet keresni futárként és taxisként is: nettó 250-300.000 Ft körüli összeget havonta. Ez persze a szezonalitástól is nagyban függhet, valamint a turisták számától.

Felelősség

A taxizás nagyobb felelősség, hiszen ott utasokat, embereket kell szállítani. Ez azért kiemelkedően fontos kérdés, mert humánbiológiai kár is keletkezhet, ha valaki nem megfelelő hozzáállással végzi a munkáját, vagy nem kellő odafigyeléssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.