Mik a trükkjei egy jó bűvésznek? Mégis hogyan csinálja?

A bűvésztrükkök manapság rendkívül népszerűek. Ennek az az oka, hogy bűvészként mindig olyat tudunk mutatni a nézőközönségnek, amely tényleg elképesztő és mindenki számára megdöbbentő.

A kérdés ilyenkor mindig az az emberekben, hogy a bűvész hogyan csinálta? Mi a trükk, hol van a szemfényvesztés? Pontosan mivel indokolható meg, hogy a bűvész ilyen színvonalon képes volt elkápráztatni az embereket?

Mi az igazán nehéz az előadások során?

Ez a lámpaláz. Sokan igenis izgulnak, amikor elő kell adniuk magukat, és amikor el kell kápráztatni a nézőközönséget. Ez önmagában is megnehezíti a közös munkát, mutatványt.

A másik dolog, ami nehézséget jelent, hogy elképesztő mennyiségű gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy igazán eredményesen legyünk képesek fellépni.

Általában mikre épülnek a trükkök?

A trükkök nagyon sokfélék lehetnek. Sokszor tényleg csak elképesztő kézügyesség és tenyérmozgás szükséges ahhoz, hogy a látszólag lehetetlen mutatványokat előadjuk.

De előfordul az is, hogy az eszköz, amit mutogatnak nekünk – például a pénzérme, a kártya – meg vannak cinkelve, és teljesen máshogy használhatók, mint a hagyományos társaik.

Ezt sokan csalásnak tartják: való igaz, hogy a legprofibb előadók kevesebb ilyen eszközt használnak.

Hol tudjuk megtanulni ezeket a trükköket?

Szinte bármilyen boltban lehet kapni könyveket, vagy akár az interneten is. Ezek használhatók arra, hogy alapszinten megtanuljunk bűvészkedni. Világbajnoki szintre jó eséllyel nem fogunk eljutni, de az szinte teljesen biztosra vehető, hogy az ismerőseinket le fogjuk tudni nyűgözni a tudásunkkal, valamint a produkciónkkal.

Tipp: látogassunk el Nagy Csaba bűvész honlapjára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.