Mi kell ahhoz, hogy igazán sikeres sportolók lehessünk a munkánk mellett?

Ahhoz, hogy a mindennapi életünk során – még ha nem is versenyszerűen – de eredményesen tudjunk sportolni, rendkívüli kiegyensúlyozottság szükséges. Ehhez több dolognak is teljesülnie kell: rendszeresen kell sportolni, és állandóan, folyamatos jelleggel kell arra is gondolni, hogy egészségesen táplálkozzunk. De ez sokszor kevés: a legtöbb tápanyag nem jut a szervezetünkbe időben, és ez különösen igaz télvíz idején.

Miért fontos a rendszeres sportolás?

A rendszeresség egy konzisztenciát visz az életbe. Ha például testépítést szeretnénk csinálni, akkor erre soha nem leszünk képesek, ha nem a megfelelő rendszerességgel állunk hozzá a munkához.

Ezért kiemelkedően fontos, hogy mindig, ha nem is minden nap, de minden hét egy adott alkalomszámmal menjünk el sportolni. Ilyenkor felejtsük el a munkát, és minden egyéb problémánkat.

Miért fontos a helyes étrend?

Aki folyamatosan csak hamburgert eszik, az soha nem lesz fitt. Aki mindig csak pizzát rendel ebédre, az sportolhat akármennyit: elhízott marad. Ha nem viszünk be elég vitamint a szervezetünkbe, akkor elképzelhető, hogy nagyon fáradékonyak leszünk.

Mi kell még a tuti sikerhez?

Nem csupán élsportolókra és hivatásos sportemberekre igaz ez: értrendkiegészítők nélkül nem mehetünk egy adott szint fölé. Fontos rendszeresen megfelelő tápanyagokat bevinni, és az is elengedhetetlen, hogy megfelelő legyen a fehérje-és aminosav tartalom. Ha nincs fehérje, akkor az izmok sem fognak épülni, ez szinte teljesen biztosra vehető. Abban az esetben, ha nem fordítunk elegendő energiát arra, hogy a kellő vitaminmennyiséget bevigyük, biztos, hogy nem leszünk elég energikusak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.