A műfű vásárlás az egyik legjobb ötlet minden kertésznek

Nem kell ahhoz kertberendezőnek lenni, hogy belássuk: mennyire praktikus lehet a kerti díszítés megtervezése során, ha műfüvet, plasztik füvet is szeretnénk valahol elhelyezni. Ennek az az oka, hogy sok olyan előnyös tulajdonsággal bír, amelyet a hagyományos pázsitfélékről bizony nem lehet elmondani. De mégis mik ezek?

Nem kell folyamatosan öntözni, locsolni

A locsolás nem csupán nehéz feladat, hanem költséges is lehet, ha a vízmennyiségre gondolunk. Egy nagyobb területet belocsolni sok pénzbe kerülhet, és szárazság esetén sokszor fordulhat elő, hogy ezt a műveletet meg kell ismételni. Ami a munkaerő költségében és a locsolásra szánt idő mennyiségében fog megmutatkozni.

Nem kell a színvesztéstől félni

Ha a pázsit elveszíti a színét, akkor nem sokra megyünk vele a későbbiekben. Sokkal rosszabbul fog kinézni az egész, mintha eleve be sem ültettük volna a területet. Ez nagyon sokszor merül fel problémaként a különféle kertekben, rezervátumokban. A műfű ezt a problémát is kiküszöböli!

Nem kell attól félni, hogy a nap kiéget mindent

Bizony. Az UV rezisztencia a legjobb dolog, amit elmondhat magáról a műfű. Nem kell attól tartani, hogy az UV sugárzás kifog rajta, és emiatt használhatatlan lesz. A legnagyobb napfényben is pontosan ugyanolyan szépen fog kinézni, ragyogni. Akár évekkel később is!

A gyerekek is jól érzik rajta magukat

Végre valami igazán különleges! Mondják sokszor a gyerekek, mikor rámásznak a műfűre. Emiatt is lehet azt gondolni, hogy a műfű igazán kellemes választás, ha gyerekeink is vannak otthon.

Mindezért kijelenthető, hogy jó ötlet műfüvet kertbe ültetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.